Pyszna sałatka na specjalną okazję. Spodoba się nie tylko miłośnikom owoców morza, ale także każdemu, kto lubi wyśmienitą kuchnię. Gotowanie to przyjemność! A jeśli kupisz obrane krewetki, okazuje się to jeszcze łatwiejsze i szybsze.
Składniki
- czerwona ryba (małosolna) – 200 g
- krewetki (schłodzone) – 10 sztuk
- czerwony kawior - 1 art.
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- pomidory - 150 g
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- majonez - 80 ml
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Krewetki opłucz wrzącą wodą, obierz skorupy i skrop sokiem z cytryny.
Trzy krewetki odłóż na bok do dekoracji, resztę posiekaj.
Pokrój czerwoną rybę, pomidory i obrane jajka.
Połącz ryby, krewetki, jajka i pomidory.
Dodaj sól, majonez i wymieszaj.
Ułóż sałatkę na talerzach i udekoruj czerwonym kawiorem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy