Jeśli kochasz śledzie, na pewno spodoba ci się tak niezwykła opcja serwowania placków ziemniaczanych. To rozwiązanie nie jest najbardziej oczywiste, dlatego chcę ci o tym opowiedzieć osobno. Ale usiądzie nawet na świąteczną przekąskę na rodzinnej uczcie!
Składniki
- ziemniaki - 500 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- cebula - 1 rzecz
- ser śmietankowy - 100 g
- śledź - 100 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- koperek - 4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj obrane ziemniaki i cebulę na najdrobniejszej tarce i lekko ściśnij.
Dodaj jajka, mąkę, przyprawy i mieszaj, aż się połączą.
Rozłóż małe placki ziemniaczane łyżką na rozgrzanej patelni, smaż z obu stron na złoty kolor i przenieś na papierowe ręczniki.
Na wierzch każdego placka ziemniaczanego ułóż serek śmietankowy, plasterek śledzia i krążki fioletowej cebuli. Udekoruj koperkiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy