Grzyby i papryka to świetne połączenie do nadzienia bułki wieprzowej. Aby cięcie było ładne i schludne, mam jeden mały sekret. O nim, a jednocześnie o innych zawiłościach gotowania, opowiem bardziej szczegółowo w przepisie.
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- Grzyby - 150 g
- papryka - 1 rzecz
- czosnek - 0.5 głowice
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
- Zieleń - 5 gałązki
- jaja kurze - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj grzyby i krótko podsmaż.
Zmiel paprykę, czosnek i zioła. Ubij jajko, wlej je do nadzienia i wymieszaj.
Pokonaj kawałek wieprzowiny i natrzyj go przyprawami.
Rozłóż nadzienie, zawiń ciasną bułkę i piecz przez 2-2, 5 godziny w 160 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy