pieczenie 22.01.2022

babeczki marchewkowe z orzechami

40 min
4 porcje
Babeczki marchewkowe z orzechami
yuliiaholovchenko, stock.adobe.com
0

W zależności od preferowanych przypraw babeczki z marchewką i orzechami będą przystawką lub samodzielnym deserem. Do gotowania nadają się zwykłe formy silikonowe. Zamiast orzechów możesz wziąć pestki dyni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki na grubej tarce i dodaj do nich skórkę pomarańczową.

Połącz przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól i wszystkie przyprawy.

Ubij cukier z jajkami mikserem, dodaj masło i stopniowo wprowadzaj mąkę.

Wymieszaj wszystko z startą marchewką, dodaj posiekane orzechy i wlej trochę soku pomarańczowego, aby uzyskać konsystencję.

Wlej ciasto do foremek i piecz przez około 30 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy