pieczenie 17.03.2022

pomarańczowe pączki

50 min
4 porcje
Pączki pomarańczowe
iaroshenko, stock.adobe.com
0

Ten oryginalny przepis został kiedyś udostępniony mi przez przyjaciela. Ciasto ugniata się na soku pomarańczowym, dzięki czemu okazuje się nie tylko piękne, ale także pachnące. Aby smak był jeszcze bardziej żywy, dodaj trochę skórki pomarańczowej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól.

Dodaj sok pomarańczowy, stopione masło, lekko ubite jajka i zagnieść miękkie ciasto.

Uformuj kiełbaski i pokrój w poprzek na kawałki o grubości około 5 centymetrów.

Smażyć pączki na rozgrzanym oleju na złoty kolor i ułożyć na ręczniku papierowym.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy