Ciasto na mannę może być zupełnie inne, a dziś chcę podzielić się z wami moją ulubioną opcją na kefir. W razie potrzeby dodaj pokrojone owoce, jagody, rodzynki lub orzechy – według własnego gustu.
Składniki
- kefir - 250 ml
- Manka - 200 g
- mąka - 80 g
- cukier - 200 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- masło - 100 g
- sól - 1 szczypta
- proszek do pieczenia ciasta - 1.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz semolinę, mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia.
Ubij jajko, kefir i stopione masło.
Połącz obie masy, wlej ciasto do formy i pozostaw na pół godziny.
Piec mannę w piekarniku przez około 40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy