Margarita to ten sam klasyk, który zapoczątkował historię pizzy we Włoszech, a później na całym świecie. Dziś proponuję to ugotować. Z całą prostotą nie można odmówić takiego dania. Okazuje się zbyt smaczny!
Składniki
- kefir - 250 ml
 - jaja kurze - 1 rzecz
 - sól - 0.5 łyżeczka
 - oliwa z oliwek - 1 art.
 - mąka - 300 g
 - sos pomidorowy - 100 g
 - pomidory - 2 kawałki
 - włoskie zioła - 1 CZ. l.
 - Mozzarella - 100 g
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz kefir, jajko, sól i masło. Dodaj przesianą mąkę, zagnieść ciasto i rozwałkować na pergaminie.
Posmaruj sosem pomidorowym.
Obierz pomidory i zetrzyj lub zmiel blenderem. Wymieszaj z suchymi ziołami i ułóż na wierzchu.
Rozłóż mozzarellę i piecz pizzę w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy