pieczenie 20.05.2022

babeczki marchewkowe ze skórką pomarańczową

45 min
4 porcje
Babeczki marchewkowe ze skórką pomarańczową
julvostrik, stock.adobe.com
0

Wszystko jest w porządku! Delikatny aromat skórki pomarańczowej, bogaty odcień marchwi, delikatna konsystencja ciasta i wspaniały smak. A wybredne dzieci nawet nie podejrzewają, z czego są zrobione takie babeczki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki i wymieszaj z jajkami.

Dodaj cukier, miód i masło, wymieszaj mikserem.

Dodaj mąkę i proszek do pieczenia, a na samym końcu skórkę i posiekane migdały.

Pozostaw ciasto na 10 minut, wlej do foremek i piecz babeczki w piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 190-200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy