Wszystko jest w porządku! Delikatny aromat skórki pomarańczowej, bogaty odcień marchwi, delikatna konsystencja ciasta i wspaniały smak. A wybredne dzieci nawet nie podejrzewają, z czego są zrobione takie babeczki.
Składniki
- marchew - 1 rzecz
- cukier - 7 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 łyżeczka
- miód - 20 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- pomarańcza - 1 rzecz
- Migdał (posiekany) – 50 g
- mąka - 140 g
- masło - 180 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki i wymieszaj z jajkami.
Dodaj cukier, miód i masło, wymieszaj mikserem.
Dodaj mąkę i proszek do pieczenia, a na samym końcu skórkę i posiekane migdały.
Pozostaw ciasto na 10 minut, wlej do foremek i piecz babeczki w piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 190-200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy