pieczenie 29.03.2022

domowe babeczki czekoladowe

45 min
4 porcje
Domowe babeczki czekoladowe
zadorozhna, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz czekoladowe babeczki, na pewno pokochasz ten przepis. Sekret polega na tym, że oprócz kakao używa się naturalnej gorzkiej czekolady. Im większy procent, tym lepiej. Gotowe wypieki dosłownie rozpływają się w ustach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka z cukrem, dodaj kefir i masło i wymieszaj.

Dodaj tam proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj.

Rozpuść czekoladę w łaźni wodnej i wlej do ciasta. Wymieszaj jeszcze raz.

Wprowadź przesianą mąkę z kakao w kilku etapach i ugniataj.

Rozłóż masę w foremkach na 2/3 i piecz babeczki w piekarniku przez około 25 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy