Można podawać zielony barszcz z gotowanymi jajkami. I możesz dodać jajko na etapie gotowania pierwszego dania - dla grubszej tekstury i jasnego smaku. W dalszej części przepisu powiem Ci, jak i kiedy zrobić to poprawnie.
Składniki
- wieprzowina - 500 g
- ziemniaki - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- szczaw - 70 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj wieprzowinę do miękkości, odcedź bulion i włóż do niego mięso.
Dodaj pokrojone ziemniaki do bulionu.
Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż przez 3-5 minut na średnim ogniu. Wyślij na patelnię.
Ugotuj 2 jajka na twardo, pokrój kurbikiem i wyślij również do zupy.
Dodaj 1 płynne białko, ciągle mieszając.
Dodaj zmielony szczaw i przyprawy, zagotuj zielony barszcz i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy