pierwsze dania 23.02.2022

Barszcz zielony z jajkiem

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz zielony z jajkiem
timolina, stock.adobe.com
0

Można podawać zielony barszcz z gotowanymi jajkami. I możesz dodać jajko na etapie gotowania pierwszego dania - dla grubszej tekstury i jasnego smaku. W dalszej części przepisu powiem Ci, jak i kiedy zrobić to poprawnie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj wieprzowinę do miękkości, odcedź bulion i włóż do niego mięso.

Dodaj pokrojone ziemniaki do bulionu.

Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż przez 3-5 minut na średnim ogniu. Wyślij na patelnię.

Ugotuj 2 jajka na twardo, pokrój kurbikiem i wyślij również do zupy.

Dodaj 1 płynne białko, ciągle mieszając.

Dodaj zmielony szczaw i przyprawy, zagotuj zielony barszcz i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy