pierwsze dania 14.03.2022

marynata z podrobami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Marynata z podrobami
Elena, stock.adobe.com
0

Klasyczna stara marynata jest przygotowywana na podrobach. Zwykle były to wątroba i nerki, ale można również użyć innych podrobów. Najważniejsze jest, aby pamiętać, że przygotowując bulion, wszystkie gotują się w różnym czasie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij podroby wodą lub bulionem i gotuj do miękkości, średnio około 40 minut.

Dodaj pokrojone ziemniaki. Jeśli chcesz grys, natychmiast go dodaj.

Zetrzyj marchewki i ogórki, drobno posiekaj cebulę.

Podsmaż cebulę i marchewkę do miękkości na maśle. Dodaj ogórki i przyprawy, wymieszaj.

Wyślij smażenie i solankę do zupy, gdy ziemniaki się ugotują. Gotuj przez kolejne 2 minuty i zdejmij z ognia.

Podawaj z posiekanymi ziołami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy