Klasyczna stara marynata jest przygotowywana na podrobach. Zwykle były to wątroba i nerki, ale można również użyć innych podrobów. Najważniejsze jest, aby pamiętać, że przygotowując bulion, wszystkie gotują się w różnym czasie.
Składniki
- Podroby mięsne - 400 g
- ogórek solanka - 100 ml
- ziemniaki - 4 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- ogórki kiszone - 4 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- masło - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij podroby wodą lub bulionem i gotuj do miękkości, średnio około 40 minut.
Dodaj pokrojone ziemniaki. Jeśli chcesz grys, natychmiast go dodaj.
Zetrzyj marchewki i ogórki, drobno posiekaj cebulę.
Podsmaż cebulę i marchewkę do miękkości na maśle. Dodaj ogórki i przyprawy, wymieszaj.
Wyślij smażenie i solankę do zupy, gdy ziemniaki się ugotują. Gotuj przez kolejne 2 minuty i zdejmij z ognia.
Podawaj z posiekanymi ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy