Jeśli lubisz zupy gryczane, zdecydowanie musisz spróbować tej opcji z kurczakiem, pomidorem i warzywami. Wolę podawać go z chlebem, ziołami i całymi ząbkami czosnku. Okazuje się, że jest jeszcze smaczniejszy i bardziej satysfakcjonujący!
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- gryka - 100 g
- papryka - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- pomidory - 1 rzecz
- ziemniaki - 2 kawałki
- pasta pomidorowa - 1 art.
- czosnek - 2 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości, wyjmij i pokrój na kawałki.
Do wrzącego bulionu wyślij kaszę gryczaną i pokrojone ziemniaki.
Losowo posiekaj pozostałe warzywa. Smaż marchewki z cebulą przez 5 minut.
Dodaj paprykę i pomidory i smaż przez kolejne 2 minuty. W międzyczasie wróć kurczaka do bulionu.
Dodaj koncentrat pomidorowy, czosnek i przyprawy, wymieszaj smażenie i zdejmij z ognia po minucie.
Wyślij go do zupy i gotuj, aż ziemniaki i zboża będą gotowe.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy