Bardzo oryginalną i niezwykłą wersją zupy grochowej jest zupa grochowa z kukurydzą. I dodaję do niego nie tylko ziarna w puszkach lub mrożone, ale także trochę zboża kukurydzianego dla gęstości i tekstury.
Składniki
- wieprzowina - 300 g
- groszek - 300 g
- kasza kukurydziana - 2 art.
- kukurydza - 200 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- seler - 2 kawałki
- kurkuma - 1 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wcześniej namocz i opłucz groszek.
Ugotuj wieprzowinę do miękkości i wyjmij z bulionu. Zwróć go z powrotem dopiero na samym końcu.
Do wrzącego bulionu wyślij groszek, po 20 minutach dodaj ziemniaki, a po kolejnych 10-wszystkie inne warzywa i kukurydzę.
Dodaj kaszę kukurydzianą z przyprawami i gotuj zupę, mieszając, przez kolejne 10 minut.
Pozwól mu dobrze zaparzyć pod pokrywką.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy