Jeśli kochasz rośliny strączkowe, proponuję poeksperymentować z ich kombinacjami. Tym razem zmieszałam w jednej zupie-puree z mrożonego zielonego groszku i ciecierzycy w puszkach. A co im się udało-dowiesz się dalej.
Składniki
- bulion warzywny (lub woda) – 1 L
- groszek (mrożony) – 300 g
- ciecierzyca (w puszkach) – 300 g
- cebula - 1 rzecz
- pietruszka - 0.5 pęczek
- Chili - 1 rzecz
- czosnek - 3 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż posiekaną cebulę, chili, czosnek i posiekaną natkę pietruszki dosłownie przez kilka minut.
Zagotuj bulion i dodaj zielony groszek.
Po 2 minutach dodaj smażenie i gotuj wszystko razem przez 10 minut.
Dodaj ciecierzycę, zagotuj trochę więcej i zmiel zupę blenderem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy