Jeśli lubisz orzeźwiającą okroshkę z kwaskowatością, cytryna jest tym, czego potrzebujesz. Mówię Ci, jak go dodać, aby nie przesadzić, a wszystko wyszło dobrze i harmonijnie. I nie zapomnij o świeżych zieleniach!
Składniki
- gotowana kiełbasa - 200 g
- ziemniaki - 250 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- Zieleń - 0.5 pęczek
- ogórki - 2 kawałki
- rzodkiewka - 1 rzecz
- cytryna - 0.5 kawałki
- jogurt - 500 ml
- woda mineralna - 1 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki i jajka i posiekaj wszystkie składniki oprócz cytryny i rzodkiewki.
Zetrzyj rzodkiewkę, wszystko wymieszaj i dodaj jogurt.
Napełnij okroshkę wodą mineralną i dodaj kilka plasterków cytryny.
Pozwól jej parzyć przez pół godziny w lodówce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy