pierwsze dania 22.01.2022

ucho ryby rzecznej na bulionie z kurczaka

40 min
4 porcje
Ucho z ryb rzecznych na bulionie z kurczaka
irina, stock.adobe.com
0

Jakie historie nie zostały wymyślone o pochodzeniu zupy rybnej na bulionie z kurczaka. I o mnichach, i o arcybiskupie, a nawet o specjalnych przygotowaniach do królewskiego stołu. Proponuję nie wchodzić w szczegóły, ale raczej zacząć gotować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść rybę rzeczną, wypatrosz i pokrój na małe kawałki.

Pokrój marchewkę, zieloną cebulę i obrane ziemniaki.

Zagotuj bulion z kurczaka, dodaj ziemniaki, marchewkę i gotuj przez 10 minut.

Dodaj posiekaną rybę i kontynuuj gotowanie przez 15 minut na małym ogniu.

Dodaj sól, zdejmij z ognia i odstaw na 10 minut pod przykryciem.

Podawaj do ucha, dodając do talerza zieloną cebulę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy