Jakie historie nie zostały wymyślone o pochodzeniu zupy rybnej na bulionie z kurczaka. I o mnichach, i o arcybiskupie, a nawet o specjalnych przygotowaniach do królewskiego stołu. Proponuję nie wchodzić w szczegóły, ale raczej zacząć gotować.
Składniki
- ryba rzeczna - 600 g
- ziemniaki (średni) – 3 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- sól - do smaku
- rosół z kurczaka - 1 L
- szczypiorek (do podania) – 2 stem
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść rybę rzeczną, wypatrosz i pokrój na małe kawałki.
Pokrój marchewkę, zieloną cebulę i obrane ziemniaki.
Zagotuj bulion z kurczaka, dodaj ziemniaki, marchewkę i gotuj przez 10 minut.
Dodaj posiekaną rybę i kontynuuj gotowanie przez 15 minut na małym ogniu.
Dodaj sól, zdejmij z ognia i odstaw na 10 minut pod przykryciem.
Podawaj do ucha, dodając do talerza zieloną cebulę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy