pierwsze dania 22.01.2022

rosół wieprzowy

1 godz. 40 min.
4 porcje
Rosół wieprzowy
pjjaruwan, stock.adobe.com
0

Obfity i aromatyczny bulion wieprzowy to wspaniała baza do barszczu i innych bogatych, gęstych zup. Doskonale nadaje się do przepisów kuchni azjatyckiej, a zwłaszcza chińskiej. W takim przypadku wystarczy każda część tuszu do rzęs.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij wieprzowinę wodą, zagotuj i usuń pianę.

Dodaj obraną cebulę, marchewkę, czosnek i całe zioła.

Gotuj bulion na małym ogniu przez 1-1, 5 godziny. W razie potrzeby dodaj wodę.

15 minut przed końcem dodaj liść laurowy, sól i pieprz.

Aby bulion był czysty i klarowny, przecedź go przez podwójnie złożoną gazę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy