Zupa grzybowa ze śmietaną to świetna opcja na pierwsze danie. Jest bardzo łatwy w przygotowaniu, nie ma drogich składników i jest doskonale wchłaniany przez organizm, dzięki swojej lekkości i wartości odżywczej.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj pieczarki i ziemniaki, dodając liście laurowe i przyprawy do smaku.
Na patelni lub patelni roztop masło. Dodaj drobno posiekaną marchewkę i cebulę. Smażyć na złoty kolor.
Umieść zawartość patelni w blenderze, wlej śmietanę i ubij, aż będzie gładka.
Ubij również ziemniaki i grzyby blenderem.
Wszystko wymieszaj, dodaj 1 szklankę bulionu ziemniaczano-grzybowego.
Podawaj gotową kremową zupę na stole, dekorując ją plasterkami grzybów i ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy