pierwsze dania 04.11.2022

kremowa zupa pieczarkowa ze śmietaną

40 min
6 porcji
Kremowa zupa z pieczarek ze śmietaną
Sławomir Fajer, stock.adobe.com
0

Zupa grzybowa ze śmietaną to świetna opcja na pierwsze danie. Jest bardzo łatwy w przygotowaniu, nie ma drogich składników i jest doskonale wchłaniany przez organizm, dzięki swojej lekkości i wartości odżywczej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj pieczarki i ziemniaki, dodając liście laurowe i przyprawy do smaku.

Na patelni lub patelni roztop masło. Dodaj drobno posiekaną marchewkę i cebulę. Smażyć na złoty kolor.

Umieść zawartość patelni w blenderze, wlej śmietanę i ubij, aż będzie gładka.

Ubij również ziemniaki i grzyby blenderem.

Wszystko wymieszaj, dodaj 1 szklankę bulionu ziemniaczano-grzybowego.

Podawaj gotową kremową zupę na stole, dekorując ją plasterkami grzybów i ziołami.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy