Na szczycie najbardziej niezwykłych marynat zdecydowanie byłaby ta opcja z rybami i pomidorami. Wolę używać kawałków całej ryby, aby bulion był bardziej bogaty. Ale jeśli lubisz filet - możesz go natychmiast wziąć.
Składniki
- ryba - 400 g
- ryż - 80 g
- liść laurowy - 2 kawałki
- pomidory - 1 rzecz
- Pasta pomidorowa - 1 art.
- ziemniaki - 3 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- papryka - 1 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- ogórek solanka - 150 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój rhovę na duże kawałki, zalej wodą i gotuj przez około 25-30 minut.
Wyjmij rybę z bulionu i odcedź bulion.
Dodaj liść laurowy, ryż i pokrojone ziemniaki. Gotuj przez 15 minut.
Zetrzyj obrane marchewki i pomidory. Wyślij do zupy i gotuj przez kolejne 5 minut.
Dodaj przyprawy, koncentrat pomidorowy i solankę. Włóż rybę do garnka, zagotuj wszystko i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy