Najtrudniejszą częścią gotowania barszczu z wieprzowiną w powolnej kuchence jest prawidłowe obliczenie czasu wszystkich procesów. Dlatego chcę podzielić się z wami sprawdzonym przepisem, który już wielokrotnie sprawdził się w praktyce.
Składniki
- wieprzowina - 500 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- Burak - 2 kawałki
- kapusta - 300 g
- pasta pomidorowa - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- Olej roślinny - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wlej olej do miski wolnowaru i dodaj posiekaną cebulę i marchewkę.
Dodaj tam buraki i smaż wszystko razem przez 15 minut w trybie "smażenia".
5 minut przed końcem dodaj koncentrat pomidorowy, trochę wody i przyprawy. Wymieszać.
Połóż kawałki wieprzowiny na wierzchu, posiekaną kapustę i pokrojone ziemniaki.
Napełnij wodą, dodaj więcej przypraw i gotuj Barszcz przez około 2 godziny w trybie "Zupa".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy