pierwsze dania 24.11.2022

zupa grochowa z grzybami

1 godz. 40 min.
6 porcji
Zupa grochowa z grzybami
qwartm, stock.adobe.com
0

Jeśli chcesz skosztować pysznego pierwszego dania, radzę ugotować zupę grochową z grzybami. Bogatą zupę można przygotować o każdej porze roku, ale szczególnie dobrze nadaje się na zimę, kiedy chcesz uzupełnić energię i naładować energię.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dobrze spłucz groszek, zalej zimną wodą i pozostaw na 2 godziny.

Odcedź, ponownie opłucz groszek, wlej do wrzącego bulionu i gotuj przez 1 godzinę na małym ogniu.

Pokrój gotowaną wieprzowinę, pieczarki, obrane ziemniaki i cebulę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę, marchewkę i smaż na złoty kolor.

Dodaj grzyby, ziarna kolendry i zmiażdżony groszek ziela angielskiego. Kontynuuj gotowanie, aż cała wilgoć wyparuje.

W rondelku z groszkiem wsyp smażyć, ziemniaki i wieprzowinę. Gotuj wszystko razem przez 10 minut po ugotowaniu.

Sól i wyłącz. Gotową zupę nalegać pod pokrywką przez 20 minut.

Podczas serwowania dodaj liść pietruszki do talerza.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy