Wszelkie produkty mięsne idą do mieszanki, dosłownie dowolne. A podroby wcale nie są wyjątkiem. Dlatego proponuję przynajmniej raz spróbować zrobić tę opcję. Jest nie tylko pyszny, ale także bardzo, bardzo budżetowy.
Składniki
- kurczak - 500 g
- żołądki z kurczaka - 200 g
- serca z kurczaka - 200 g
- pół wędzona kiełbasa - 150 g
- ogórki kiszone - 100 g
- cebula - 60 g
- pasta pomidorowa - 30 g
- papryka - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- oliwki - 1 garść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj żołądki do miękkości przez około 2 godziny. Godzinę później dodaj serca. Następnie wyjmij i pokrój podroby z kiełbasą.
Osobno ugotuj kawałek kurczaka i również pokrój. Włóż ją z powrotem do bulionu z podrobami i kiełbasą. Gotuj przez 10 minut.
Drobno posiekaj cebulę, marchewkę i paprykę. Smażyć do miękkości. Dodaj pomidora i smaż przez kolejne 5 minut.
Podsmaż ogórki osobno.
Losowo pokrój oliwki i wyślij wszystkie składniki do mieszanki.
Gotuj mieszankę przez 15-20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy