pierwsze dania 10.07.2022

solanka z podrobami

2 godz. 30 min.
4 porcje
Solanka z podrobami
timolina, stock.adobe.com
0

Wszelkie produkty mięsne idą do mieszanki, dosłownie dowolne. A podroby wcale nie są wyjątkiem. Dlatego proponuję przynajmniej raz spróbować zrobić tę opcję. Jest nie tylko pyszny, ale także bardzo, bardzo budżetowy.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj żołądki do miękkości przez około 2 godziny. Godzinę później dodaj serca. Następnie wyjmij i pokrój podroby z kiełbasą.

Osobno ugotuj kawałek kurczaka i również pokrój. Włóż ją z powrotem do bulionu z podrobami i kiełbasą. Gotuj przez 10 minut.

Drobno posiekaj cebulę, marchewkę i paprykę. Smażyć do miękkości. Dodaj pomidora i smaż przez kolejne 5 minut.

Podsmaż ogórki osobno.

Losowo pokrój oliwki i wyślij wszystkie składniki do mieszanki.

Gotuj mieszankę przez 15-20 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy