pierwsze dania 22.01.2022

bulion z suszonych borowików

2 godz. 0 min.
2 porcje
Bulion z suszonych borowików
elen_studio, stock.adobe.com
0

Ten bulion można również podawać w ten sposób, dodając trochę warzyw lub makaronu. Jest bardzo obfity i bogaty i może zastąpić mięso dla wegetarian. Mówię Ci, jak prawidłowo przygotować suszone borowiki, aby wszystko się udało.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij suszone grzyby wodą i pozostaw na co najmniej godzinę, a nawet na noc.

Doprowadź je do wrzenia, usuń pianę i gotuj przez 40-50 minut na średnim ogniu.

Na samym końcu posolić bulion, wymieszać i gotować przez kolejną minutę.

Odcedź lub podawaj w ten sposób, dekorując ziołami do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy