Wszyscy miłośnicy barszczu i zup z fasolą wiedzą, jak długo moczyć i gotować. Ale łatwo tego uniknąć, jeśli od razu użyjesz roślin strączkowych w puszkach. Jedyną różnicą jest to, że musisz dodać fasolę ze słoika znacznie później.
Składniki
- wieprzowina - 350 g
- ziemniaki - 4 kawałki
- fasola (puszka) – 200 g
- Burak - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 1 rzecz
- kapusta - 300 g
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wieprzowinę do miękkości na małym ogniu.
Do gotującego się bulionu dodaj pokrojone ziemniaki i posiekaną kapustę.
Zetrzyj buraki i marchewkę, posiekaj cebulę. Smaż wszystko przez 5-7 minut, dodaj pomidora i gotuj przez kolejne 5 minut pod pokrywką.
Wyślij smażenie do barszczu, a po 5 minutach dodaj fasolę i przyprawy.
Po kolejnych 5 minutach usuń barszcz z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy