pierwsze dania 22.02.2022

barszcz z fasolą w puszkach

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz z fasolą w puszkach
Maksim Shebeko, stock.adobe.com
0

Wszyscy miłośnicy barszczu i zup z fasolą wiedzą, jak długo moczyć i gotować. Ale łatwo tego uniknąć, jeśli od razu użyjesz roślin strączkowych w puszkach. Jedyną różnicą jest to, że musisz dodać fasolę ze słoika znacznie później.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wieprzowinę do miękkości na małym ogniu.

Do gotującego się bulionu dodaj pokrojone ziemniaki i posiekaną kapustę.

Zetrzyj buraki i marchewkę, posiekaj cebulę. Smaż wszystko przez 5-7 minut, dodaj pomidora i gotuj przez kolejne 5 minut pod pokrywką.

Wyślij smażenie do barszczu, a po 5 minutach dodaj fasolę i przyprawy.

Po kolejnych 5 minutach usuń barszcz z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy