Polecam podawać taką mieszankę ze śmietaną, plasterkami cytryny i świeżymi ziołami. Aromatyczna gęsta zupa mięsna jest dobra o każdej porze roku i jest przygotowywana dosłownie ze wszystkiego, co jest pod ręką. Dalej w przepisie opowiem o wszystkim bardziej szczegółowo!
Składniki
- wieprzowina - 250 g
- wołowina - 250 g
- szynka - 150 g
- parówki - 2-3 kawałki
- wędzone - 100 g
- cebula - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- ogórki kiszone - 4-5 sztuk
- pasta pomidorowa - 1 art.
- oliwki - 1 Bank
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wyślij wołowinę, wieprzowinę, obraną marchewkę, jedną cebulę i przyprawy do rondla, zalej wodą i gotuj przez co najmniej godzinę w trybie "Zupa".
Wyrzuć warzywa i drobno posiekaj mięso.
Pokrój wszystkie pozostałe składniki w kostkę.
Smaż wędzone mięso z cebulą na złoty kolor, dodaj koncentrat pomidorowy i ogórki i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.
Wyślij smażenie i pozostałe składniki do mieszanki, wróć tam mięso i gotuj przez 5-10 minut w tym samym trybie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy