pierwsze dania 22.01.2022

barszcz bez smażenia

1 godz. 40 min.
4 porcje
Barszcz bez smażenia
Sunny Forest, stock.adobe.com
0

Jeśli nie lubisz tłustego smażenia, barszcz można doskonale ugotować bez niego. Mówię Ci, jak to zrobić, aby wszystkie warzywa były ugotowane jednocześnie i równomiernie! Podawaj tradycyjnie z czosnkiem i ziołami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij wołowinę 2,5 l wody i gotuj. Gdy woda się zagotuje, dodaj tam całe pomidory i obrane całe buraki.

Wyjmij pomidory po 5-10 minutach. Gotuj wszystko inne razem przez około godzinę, aż buraki się ugotują. Następnie wyjmij ją.

Zdejmij skórkę z pomidorów i zmiksuj na puree.

Drobno posiekaj cebulę i marchewkę, Wyślij do wrzącego bulionu. Dodaj kostki ziemniaków i gotuj przez 10 minut.

Dodaj kapustę i gotuj, aż będzie miękka.

Pokrój buraki w paski. Dodaj go do barszczu, pomidora, posiekanych ziół, czosnku i przypraw do smaku.

Gotuj Barszcz jeszcze przez kilka minut i pozwól mu się zaparzyć.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy