Jeśli nie lubisz tłustego smażenia, barszcz można doskonale ugotować bez niego. Mówię Ci, jak to zrobić, aby wszystkie warzywa były ugotowane jednocześnie i równomiernie! Podawaj tradycyjnie z czosnkiem i ziołami.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij wołowinę 2,5 l wody i gotuj. Gdy woda się zagotuje, dodaj tam całe pomidory i obrane całe buraki.
Wyjmij pomidory po 5-10 minutach. Gotuj wszystko inne razem przez około godzinę, aż buraki się ugotują. Następnie wyjmij ją.
Zdejmij skórkę z pomidorów i zmiksuj na puree.
Drobno posiekaj cebulę i marchewkę, Wyślij do wrzącego bulionu. Dodaj kostki ziemniaków i gotuj przez 10 minut.
Dodaj kapustę i gotuj, aż będzie miękka.
Pokrój buraki w paski. Dodaj go do barszczu, pomidora, posiekanych ziół, czosnku i przypraw do smaku.
Gotuj Barszcz jeszcze przez kilka minut i pozwól mu się zaparzyć.