Barszcz z fasolą już nikogo nie zaskoczy. A co, jeśli eksperymentujesz z innymi roślinami strączkowymi? Na przykład proponuję dziś ugotować barszcz z soczewicą. Radzę wziąć czerwony, ponieważ lepiej pasuje do koloru.
Składniki
- bulion warzywny - 2 L
- soczewica - 1 szkło
- Burak - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- kapusta - 300 g
- cebula - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- pietruszka - 4 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- pasta pomidorowa - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Losowo pokrój wszystkie warzywa, jak chcesz.
Do wrzącego bulionu warzywnego lub wody wyślij ziemniaki, kapustę i umytą soczewicę.
Po 5 minutach dodaj buraki, a po kolejnych 5 minutach resztę warzyw.
Gotuj Barszcz, aż składniki będą gotowe, dodaj koncentrat pomidorowy i zioła i gotuj przez kolejne 2 minuty.
Dopraw do smaku i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy