W tajemnicy przyznaję, że czasami dodaję do niego makaron instant. Wtedy jest to bardzo ekspresowa opcja dla leniwych. Dzięki paście Miso zupa jest nadal bardzo sycąca i smaczna.
Składniki
- paluszki krabowe - 150 g
- makaron - 100 g
- pasta miso - 2 art.
- kukurydza - 50 g
- szczypiorek - 30 g
- woda - 1 l
- Zieleń (lub kiełki) – 1 garść
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj wodę i dodaj do niej makaron. Ilość wody jest różna w zależności od tego, ile zupy chcesz.
Po kilku minutach dodaj grubo posiekane paluszki krabowe i gotuj, aż makaron się ugotuje.
Następnie dodaj do zupy pastę miso i przyprawy do smaku i dokładnie wymieszaj. Dla wygody możesz najpierw rozcieńczyć pastę niewielką ilością wody.
Natychmiast zdejmij zupę z ognia i wlej do talerzy.
Bezpośrednio na talerzach dodaj kukurydzę, posiekaną zieloną cebulę i ulubione kiełki lub zioła.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy