przekąski 21.07.2023

bakłażan z grzybami po koreańsku

30 min
4 porcje
Bakłażan z grzybami po koreańsku
0

Jeśli lubisz również Koreańskie zbiory warzyw, zdecydowanie potrzebujesz tego przepisu. Nie tylko marchewki można przygotować na tej zasadzie. Dziś proponuję ugotować bakłażana. Aby były jeszcze smaczniejsze i bardziej oryginalne, zrobimy je z grzybami.

Składniki

  • bakłażan - 1 kg
  • pieczarki - 1 kg
  • cebula - 3 kawałki
  • czosnek - 5 ząbki
  • ocet - 150 ml
  • Olej roślinny - 150 ml
  • cukier - 2 art.
  • woda - 3 art.
  • Sol - 7 art.
  • przyprawy i przyprawy (Koreański) – 2 art.
  • pietruszka - 1 pęczek

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę i łyżkę soli i gotuj pieczarki przez 15 minut. Pokroić.

Zagotuj więcej wody i 6 łyżek soli i ugotuj pokrojone w kostkę bakłażany mniej więcej tyle samo.

Pokrój cebulę w krążki, posiekaj natkę pietruszki i czosnek.

Wymieszaj cukier, olej, ocet, 3 łyżki wody i przyprawy do smaku.

Wymieszaj wszystko razem i pozostaw na chwilę w lodówce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy