
Jeśli lubisz również Koreańskie zbiory warzyw, zdecydowanie potrzebujesz tego przepisu. Nie tylko marchewki można przygotować na tej zasadzie. Dziś proponuję ugotować bakłażana. Aby były jeszcze smaczniejsze i bardziej oryginalne, zrobimy je z grzybami.
Składniki
- bakłażan - 1 kg
- pieczarki - 1 kg
- cebula - 3 kawałki
- czosnek - 5 ząbki
- ocet - 150 ml
- Olej roślinny - 150 ml
- cukier - 2 art.
- woda - 3 art.
- Sol - 7 art.
- przyprawy i przyprawy (Koreański) – 2 art.
- pietruszka - 1 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj wodę i łyżkę soli i gotuj pieczarki przez 15 minut. Pokroić.
Zagotuj więcej wody i 6 łyżek soli i ugotuj pokrojone w kostkę bakłażany mniej więcej tyle samo.
Pokrój cebulę w krążki, posiekaj natkę pietruszki i czosnek.
Wymieszaj cukier, olej, ocet, 3 łyżki wody i przyprawy do smaku.
Wymieszaj wszystko razem i pozostaw na chwilę w lodówce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy