przekąski 03.07.2023

julienne w bagietce

35 min
2 porcje
Julienne w bagietce
0

Jeśli nie masz porcjowanych kokilek, a nawet tartaletek, ugotuj julienne w bagietce. Produkt chlebowy doskonale poradzi sobie z przypisaną mu rolą. Podczas pieczenia bagietka pokryje się złotobrązową skórką i stanie się smacznym dodatkiem do soczystego nadzienia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ugotowany filet, pieczarki i obraną cebulę.

Zetrzyj ser na drobnej tarce.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.

Dodaj pieczarki i gotuj przez 10 minut, często mieszając.

Dodaj filet z kurczaka, śmietanę, mielony pieprz, sól i smaż wszystko razem przez kolejne 5 minut.

Pokrój bagietkę na kawałki o długości około 4-5 cm.

Zanurz każdy w mleku, a następnie wyciśnij wgłębienie w stos.

Wypełnij puste miejsca nadzieniem, posyp startym serem i połóż na wyłożonej blasze do pieczenia.

Piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy