przekąski 20.06.2023

bułki z paluszkami krabowymi

25 min
3 porcje
Bułki z paluszkami krabowymi
smspsy, stock.adobe.com
0

W każdym dużym supermarkecie możesz łatwo znaleźć wszystkie składniki potrzebne do przepisu. Te bułki są przygotowywane z paluszków krabowych i wodorostów. Do smaku można również dodać świeży ogórek. Doskonale uzupełni harmonijny bukiet smaków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ryż opłucz kilka razy i włóż do garnka z zimną wodą.

Gotuj przez 10 minut na średnim ogniu, wrzuć do durszlaka i spłucz.

Gorący ryż wymieszać z octem, cukrem i odstawić na 5 minut.

Pokrój paluszki krabowe i wodorosty.

Rozłóż bambusową matę na stole, posyp sezamem.

Rozłóż warstwę ryżu, dobrze ubijając na całej powierzchni.

Na wierzch dodaj liść nori, z jednej strony ułóż w paski paluszki krabowe i wodorosty.

Zwiń ciasną rolkę, pomagając sobie bambusową matą.

Pokrój na małe kawałki i udekoruj japońskim majonezem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy