dżem morelowy w powolnej kuchence

1 godz. 10 min.
8 porcji
Dżem morelowy w powolnej kuchence
New Africa, stock.adobe.com
0

Od kilku lat używam multicookera. Z nią wszystko jest łatwiejsze i szybsze. Inteligentne urządzenie pomaga nawet w przygotowaniach na zimę. Spróbuj zrobić dżem morelowy w powolnej kuchence! Jestem pewien, że nie będziesz chciał wracać do starych sposobów.

Składniki

  • morele - 2 kg
  • cukier - 1 kg
  • sok z cytryny - 100 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Morele przekrój na pół, obierz i drobno posiekaj.

Wymieszaj kawałki owoców z cukrem, włóż do miski wolnowaru i odstaw na 2-3 godziny.

Wlej sok z cytryny, zamknij pokrywkę multicookera i włącz program "Pieczenie"na 1 godzinę.

Po sygnale umieść gorący dżem w czystych, suchych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy