wiśnia w galaretce z żelatyną bez pestek

40 min
4 porcje
Wiśnie w galarecie z żelatyną bez pestek
Shablon, stock.adobe.com
0

Przygotowanie wiśni w galarecie jest nieco trudniejsze niż ta sama porzeczka, która sama doskonale gęstnieje. Zwłaszcza jeśli chcesz zachować integralność jagód, choć bez pestek. W takim przypadku łatwiej, szybciej, wygodniej i po prostu bardziej racjonalnie jest używać żelatyny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z wiśni, przykryj cukrem i pozostaw na noc.

Rozcieńczyć żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją.

Doprowadź wiśnie do wrzenia i gotuj przez 10 minut.

Zdejmij z ognia, dodaj żelatynę, dobrze wymieszaj i włóż galaretkę do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy