Kawior z bakłażana z octem to danie, które nie pozostawi nikogo obojętnym. Ma delikatny smak i aromat, który z pewnością spodoba się każdemu, kto go spróbuje. Jest również źródłem składników odżywczych i może być stosowany jako przekąska, dodatek do sałatek lub innych potraw.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana w kostkę. Przykryj solą i zalej około 3 litrami wody. Pozostaw na 40 minut.
Podsmaż bakłażana na patelni na odrobinie oleju.
Podsmaż osobno posiekaną cebulę, marchewkę, pomidory i oba rodzaje papryki.
Wymieszaj wszystkie warzywa, dodaj cukier i przyprawy do smaku. W razie potrzeby przepuść przez maszynę do mięsa.
Dusić kawior przez 40 minut po ugotowaniu, dodać ocet i zwinąć w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy