kawior z bakłażana z octem na zimę

2 godz. 0 min.
4 porcje
Kawior z bakłażana z octem na zimę
Yulia Furman, stock.adobe.com
0

Kawior z bakłażana z octem to danie, które nie pozostawi nikogo obojętnym. Ma delikatny smak i aromat, który z pewnością spodoba się każdemu, kto go spróbuje. Jest również źródłem składników odżywczych i może być stosowany jako przekąska, dodatek do sałatek lub innych potraw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana w kostkę. Przykryj solą i zalej około 3 litrami wody. Pozostaw na 40 minut.

Podsmaż bakłażana na patelni na odrobinie oleju.

Podsmaż osobno posiekaną cebulę, marchewkę, pomidory i oba rodzaje papryki.

Wymieszaj wszystkie warzywa, dodaj cukier i przyprawy do smaku. W razie potrzeby przepuść przez maszynę do mięsa.

Dusić kawior przez 40 minut po ugotowaniu, dodać ocet i zwinąć w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy