Ktoś nazywa takie naleśniki warzywne naleśnikami, ktoś naleśniki. Wydaje mi się, że to nie ma znaczenia, zwłaszcza jeśli chodzi o tak smaczne i zdrowe danie. Również bardzo szybko-wystarczy posiekać cukinię z dynią i wszystko wymieszać.
Składniki
- Dynia - 250 g
- cukinia - 250 g
- cebula - 60 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 100 g
- proszek do pieczenia ciasta - 1 szczypta
- sól - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj dynię, cukinię i cebulę. Wolę najmniejszy, ale wybierasz według własnego uznania.
Wyciśnij warzywa z nadmiaru soku i dodaj jajko.
Dobrze wymieszaj masę, dodaj do niej sól i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Smażyć placki warzywne z obu stron na złoty kolor i ułożyć na papierowych serwetkach, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy