Czerwona ryba i awokado to prawdopodobnie jedna z najsmaczniejszych kombinacji. Zwykle te produkty znajdują się na kanapkach, ale dziś proponuję przygotować z nich apetyczną sałatkę. Możesz ułożyć go warstwami lub wymieszać, tak jak ja.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 150 g
- awokado (Dojrzałe) – 1 rzecz
- pomidory (średnie) – 2 kawałki
- rukola - 20 g
- majonez - 60 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Awokado obrać i pokroić w drobną kostkę.
Pokrój czerwoną rybę i pomidory.
Połącz awokado, pomidory i ryby.
Dodaj sól, pieprz, majonez i wymieszaj.
Użyj pierścienia do gotowania, aby ułożyć sałatkę na talerzu.
Ułóż warstwę rukoli na wierzchu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy