sałatki 19.11.2022

Sałatka z awokado, tuńczykiem i jajkiem

25 min
2 porcje
Sałatka z awokado, tuńczykiem i jajkiem
timolina, stock.adobe.com
0

Ta zdrowa i sycąca sałatka jest odpowiednia dla tych, którzy podążają za figurą i przestrzegają właściwego odżywiania. Dla maksymalnych korzyści radzę wybrać wysokiej jakości ryby w puszkach o zrozumiałym składzie. Tuńczyk we własnym soku jest świetny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz liście sałaty, osusz ręcznikiem papierowym, a następnie rozerwij na małe kawałki i ułóż na talerzu.

Pokrój cebulę w półpierścienie, pomidory koktajlowe w plasterki. Awokado obrać, usunąć pestkę i skórkę, pokroić w plastry.

Ugotuj jajka przepiórcze (5 minut po ugotowaniu), ostudź, obierz, pokrój na połówki.

Połóż wszystkie przygotowane składniki na talerzu do liści sałaty.

Przygotuj dressing: wymieszaj musztardę, oliwę z oliwek i sok z cytryny. Sól i pieprz do smaku, dobrze wymieszaj, wlej sos do naczynia.

Gotową sałatkę z awokado, tuńczykiem i jajkami można udekorować plasterkiem cytryny.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy