Jeśli kochasz brokuły, prawdopodobnie często napotykasz problem-ale jak inaczej go ugotować. Znajomo? Następnie dzielę się ulubionym i sprawdzonym przepisem na sałatkę z tuńczykiem. Sekret tkwi nie tylko w połączeniu składników, ale także w oryginalnym dressingu.
Składniki
do sałatki:
- jaja kurze - 4 kawałki
- brokuły - 1 Kochan
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- awokado - 2 kawałki
- tuńczyk - 2 banki
do tankowania:
- czosnek (zgnieciony) – 2 ząbki
- oliwa z oliwek - 60 ml
- musztarda Dijon - 1 art.
- włoskie zioła - 1 CZ. l.
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 0.5 CZ. l.
- parmezan (tarty) – 20 g
- suszone chili - 1 szczypta
- sok z cytryny - 2 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj i grubo posiekaj jajka.
Gotuj różyczki brokułów przez kilka minut, aż będą miękkie.
Pokrój cebulę w pióra i losowo pokrój awokado.
Zetrzyj tuńczyka widelcem i wymieszaj składniki.
Połącz wszystkie składniki sosu i polej sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy