Świeża, chrupiąca i bardzo ładna sałata stanowi idealną bazę dla Cezara. Jeśli chcesz jeszcze bardziej urozmaicić teksturę potrawy, oprócz krakersów dodaj garść orzechów. Nawiasem mówiąc, radzę gotować własne krakersy.
Składniki
- sałata - 200 g
- parmezan - 100 g
- biały chleb - 4 plasterki
- oliwa z oliwek - 3 art.
- sól - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój chleb w kostkę i opiekaj na łyżce oliwy z oliwek.
Dodaj sól, pieprz i zmiażdżony czosnek i dokładnie wymieszaj.
Pokrój parmezan specjalnym nożem lub po prostu zetrzyj.
Umieść wszystkie składniki na talerzach i dopraw oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy