Delikatny i pyszny zagraniczny kawior z bakłażana to wygrana-wygrana dla fanów klasycznej przekąski. W ten sposób możesz szybko rozpocząć działalność w zakresie bogatych zbiorów młodych warzyw. Kawior odpowiednio ozdobi rodzinny obiad lub świąteczny stół.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj cebulę z czosnkiem i smaż do miękkości na 2 łyżkach oleju.
Podobnie, osobno podsmaż startą marchewkę.
Pokrój bakłażana w kostkę i smaż na części do zarumienienia w pozostałym oleju.
Zmiel pomidory i paprykę w blenderze. Dodaj sól, cukier, przyprawy i pomidor.
Wymieszaj wszystkie warzywa i przykryj masą pomidorową.
Doprowadzić do wrzenia i gotować kawior przez godzinę na małym ogniu.
Zmiel go blenderem lub przepuść przez maszynkę do mięsa, ponownie zagotuj i gotuj przez 10 minut.
Dodaj ocet i zwiń zagraniczny kawior do sterylnych słoików.