kawior z bakłażana zamorskiego na zimę

3 godz. 0 min.
8 porcji
Kawior z bakłażana zagranicznego na zimę
vadim yerofeyev, stock.adobe.com
0

Delikatny i pyszny zagraniczny kawior z bakłażana to wygrana-wygrana dla fanów klasycznej przekąski. W ten sposób możesz szybko rozpocząć działalność w zakresie bogatych zbiorów młodych warzyw. Kawior odpowiednio ozdobi rodzinny obiad lub świąteczny stół.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj cebulę z czosnkiem i smaż do miękkości na 2 łyżkach oleju.

Podobnie, osobno podsmaż startą marchewkę.

Pokrój bakłażana w kostkę i smaż na części do zarumienienia w pozostałym oleju.

Zmiel pomidory i paprykę w blenderze. Dodaj sól, cukier, przyprawy i pomidor.

Wymieszaj wszystkie warzywa i przykryj masą pomidorową.

Doprowadzić do wrzenia i gotować kawior przez godzinę na małym ogniu.

Zmiel go blenderem lub przepuść przez maszynkę do mięsa, ponownie zagotuj i gotuj przez 10 minut.

Dodaj ocet i zwiń zagraniczny kawior do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy