sałatki 22.01.2022

Sałatka "Śledź pod futrem" z zieloną cebulą

25 min
4 porcje
Sałatka
ArtCookStudio, stock.adobe.com
0

Dzisiaj chcę podzielić się z wami przepisem na śledzie pod futrem z zieloną cebulą. Przygotowuję tę sałatkę za każdym razem, gdy mogę kupić pyszny śledź w sklepie. Lekko solona ryba i soczysta cebula po prostu idealnie ze sobą współgrają.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śledź obrać, wypatroszyć i pokroić na małe kawałki.

Posiekaj oba rodzaje cebuli nożem. Zetrzyj gotowane warzywa i jajka.

Złóż sałatkę warstwami w następującej kolejności: śledź, cebula, ziemniaki, jajka, marchew, buraki. Po ziemniakach i burakach dodaj sól, pieprz, kolendrę i majonez.

Obficie posyp gotową sałatkę zieloną cebulą i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy