Jest tak wiele sałatek warzywnych z konserwami rybnymi, że nie można ich powtarzać przez tygodnie. Oferuję jedną z moich ulubionych opcji – z gotowanymi młodymi ziemniakami i świeżymi zielonymi kiełkami. Bardzo smaczne i satysfakcjonujące!
Składniki
- jaja kurze - 2 kawałki
- konserwy rybne - 2 banki
- pomidory koktajlowe - 200 g
- oliwki - 2 garści
- ogórki - 2 kawałki
- młode ziemniaki - 200 g
- kiełkujące ziarna - 2 garści
- kapary - 2 art.
- Mieszanka sałatek - 2 garści
- ocet balsamiczny - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka i ziemniaki do miękkości.
Grubo posiekaj wszystkie składniki i ułóż na mieszance sałatkowej.
Dodaj kiełkujące ziarna i kapary.
Skrop sałatkę balsamiczną.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy