sałatki 22.01.2022

sałatka mięsna z wołowiną, rzodkiewką, selerem i marynowanym imbirem

20 min
4 porcje
Sałatka mięsna z wołowiną, rzodkiewką, selerem i marynowanym imbirem
grinchh, stock.adobe.com
0

Po raz pierwszy spróbowałem tej sałatki w restauracji. Soczysty i umiarkowanie ostry podobał mi się tak bardzo, że postanowiłem nauczyć się go gotować samodzielnie. Okazało się, że wszystko jest dość proste. Ważne jest tylko prawidłowe usmażenie kawałka wołowiny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę i dokładnie osusz ręcznikami papierowymi.

Rozgrzej olej roślinny, ułóż wołowinę i smaż do 2 minut z każdej strony na szybkim ogniu. Dostosuj stopień wysmażenia do swoich upodobań.

Połóż gotowe mięso na desce i pokrój.

Pokrój rzodkiewki, seler i marynowany imbir.

Wszystko wymieszaj, dodaj mieszankę sałatkową, sól i mielony pieprz.

Wlej sok z cytryny, oliwę z oliwek i delikatnie wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy