Klasyczne ziemniaki z mięsem to najbardziej wszechstronny przepis na każdą okazję. Można go przygotować w domu na obiad lub bezpiecznie podawać jako gorący na świąteczny stół. Aby uzyskać piękno i smak, dodaj ulubione przyprawy i odrobinę zieleni.
Składniki
- mięso - 800 g
- ziemniaki - 600 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- bulion mięsny (lub woda) – 1.5-2 szklanki
- przyprawy i przyprawy - 4 łyżeczka
- Zieleń - 0.5 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój mięso, ziemniaki, cebulę i marchewkę na średnie kawałki i natychmiast ułóż w doniczkach.
Dodaj przyprawy, posiekane zioła i bulion.
Piecz naczynie przez około dwie godziny w temperaturze 180-200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy