Jeśli lubisz warzywa i zioła we wszystkich możliwych formach - ta wersja pieczonego roladka wieprzowego jest właśnie dla ciebie. Aby nadzienie nie wypadło, a mięso się nie rozwijało – użyj specjalnego sznurka do gotowania lub siatki do pieczenia.
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- szpinak - 100 g
- tymianek - 2 gałązki
- Zieleń - 0.5 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
- czosnek - 4 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj szpinak i lekko Duś na patelni, aby zmniejszyć objętość.
Dodaj posiekany tymianek i zioła do szpinaku.
Rozłóż wieprzowinę w jednym kawałku, natrzyj przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem.
Połóż nadzienie na krawędzi, zawiń ciasną rolkę i zabezpiecz sznurkiem.
Piecz bułkę w piekarniku przez około 2 godziny w 160 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy