dżem agrestowy z gruszką

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem agrestowy z gruszką
uventa, stock.adobe.com
0

Połączenie agrestu i gruszki to idealne rozwiązanie dla tych, którzy lubią słodycze z lekką kwaskowatością i jasnym aromatem. Delikatny, gęsty dżem z lekkimi nutami wanilii jest idealny na śniadanie lub deser i będzie przydatny przez cały sezon zimowy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj jednorodny Syrop z wody i cukru.

Gruszki obierz i drobno posiekaj. Odetnij ogony agrestu.

Zanurz wszystko w syropie i ponownie zagotuj.

Gotuj dżem przez 15 minut, zdejmij z ognia i ostudź.

Ponownie zagotuj, dodaj wanilinę, gotuj przez kolejne 15 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy