Do nadzienia placków ziemniaczanych zwykle dodaje się mięso mielone lub mielone. Ale to wymaga czasu, ponieważ oni też muszą się przygotować. Proponuję zaoszczędzić cenne minuty i zrobić placki ziemniaczane nadziewane szynką!
Składniki
- ziemniaki - 500 g
- cebula - 1 rzecz
- szynka - 160 g
- ser topiony - 70 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- mąka - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ziemniaki z cebulą, odcedź nadmiar płynu i dodaj jajko, przyprawy i mąkę.
Drobno posiekaj szynkę i ser topiony.
Wymieszaj masę ziemniaczaną i połóż łyżką na gorącej patelni.
Posyp odrobiną nadzienia z szynki i topionego sera i przykryj kolejną warstwą ziemniaków.
Smaż placki ziemniaczane na średnim ogniu z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy