dania główne 22.01.2022

zapiekanka z twarogu & 171; Zebra & 187;

1 godz. 10 min.
5 porcji
Zapiekanka z twarogu
Olga Romankova, stock.adobe.com
0

Taką piękną zapiekankę z twarogu można zrobić na przyjęcie dla dzieci lub po prostu zadowolić rodzinę w pochmurny dzień. Aby to zrobić, musisz przygotować dwie części ciasta: z dyni i twarogu. Muszą mieć taką samą gęstość!

Składniki

dla części twarogowej:
dla części dyniowej:
Opcjonalnie:
  • masło - 20 G

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz dynię, pokrój, włóż do małego rondla, zalej wodą i gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

Ugotowaną dynię zmiażdż tłuczkiem lub zmiel blenderem zanurzeniowym.

Dodaj skrobię, lekko ubite jajka, cukier i wanilinę. Wszystko dobrze wymieszaj.

Zmiel twaróg za pomocą blendera zanurzeniowego.

Połącz twaróg, ubite jajka, cukier, sól i skrobię kukurydzianą. Mieszaj masę, aż będzie gładka.

W rezultacie oba puste miejsca powinny mieć tę samą gęstość. W razie potrzeby dodaj przegotowaną wodę do części dyniowej i mleko do twarogu.

Wyłóż formę papierem do pieczenia i posmaruj masłem.

Rozłóż 2 łyżki. l. puste miejsce z dyni, a następnie tyle samo twarogu. Kontynuując naprzemiennie, układaj masy, aż się skończą.

Piecz przez 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy