Marynata musztardowa to bardzo nietypowa opcja dla pieczonego łososia. Pomimo tego, że musztarda od dawna i mocno weszła do codziennego użytku, często nie łączymy jej z rybami. I na próżno, bo okazuje się bardzo zrównoważone danie. Najważniejsze jest, aby wybrać miękką ziarnistą musztardę.
Składniki
- łosoś - 800 g
- musztarda Dijon - 4 art.
- sól morska - 2 szczypta
- mielona czerwona papryka - 2 szczypta
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój rybę na kawałki i posyp solą i pieprzem.
Wymieszaj musztardę, olej i sok z cytryny i obficie posmaruj kawałki łososia na wierzchu.
Piecz przez 20 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy