dania główne 22.01.2022

ziemniaki wiejskie z majonezem i musztardą

35 min
6 porcji
Ziemniaki po wiejsku z majonezem i musztardą
New Africa, stock.adobe.com
0

Nie wiesz, co dziś ugotować? Upiecz ziemniaki w stylu rustykalnym i dodaj lekką sałatkę ze świeżych warzyw. Taki lunch lub kolacja z pewnością przypadną do gustu każdemu. Radzę gotować według tego przepisu z majonezem i suchą musztardą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ziemniaki dokładnie opłucz i osusz ręcznikami papierowymi.

Pokrój ziemniaki na małe kliny tej samej wielkości.

Dodaj sól, zmielony czarny pieprz i wymieszaj.

Dodaj musztardę zmieszaną z majonezem i jeszcze raz dobrze wymieszaj.

Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem, ułóż ziemniaki i przykryj folią. Piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Ostrożnie zdejmij folię i zrumień ziemniaki przez kolejne 5-7 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy