Nie wiesz, co dziś ugotować? Upiecz ziemniaki w stylu rustykalnym i dodaj lekką sałatkę ze świeżych warzyw. Taki lunch lub kolacja z pewnością przypadną do gustu każdemu. Radzę gotować według tego przepisu z majonezem i suchą musztardą.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ziemniaki dokładnie opłucz i osusz ręcznikami papierowymi.
Pokrój ziemniaki na małe kliny tej samej wielkości.
Dodaj sól, zmielony czarny pieprz i wymieszaj.
Dodaj musztardę zmieszaną z majonezem i jeszcze raz dobrze wymieszaj.
Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem, ułóż ziemniaki i przykryj folią. Piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Ostrożnie zdejmij folię i zrumień ziemniaki przez kolejne 5-7 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy